Training

Klik hier voor de actuele trainingen

Rond de tafel bevindt zich een aantal mensen, actief discussiërend. Vóór hen hebben zij zojuist met 3-dimensionale modellen hun bedrijfssituatie nagebouwd. Duidelijk is te zien hoe het bedrijf werkt en welke andere organisaties belangrijk zijn voor het bedrijf. De goederen en –informatiestroom in deze keten werd vervolgens in kaart gebracht. Enerverend om te zien hoe dit mensen in beweging zet en een behoorlijk portie fun aanwakkert.

Wij, als trainers houden de deelnemers continue scherp. “Waarin moeten jullie als bedrijf nu excelleren?’’ Een cruciale vraag! De discussie wordt scherp. Wat vraagt de klant? Wie regisseert de keten? Welke organisaties beïnvloeden ons? De gevisualiseerde keten blijkt nu een belangrijk onderdeel te zijn bij het beantwoorden van dit vraagstuk. De discussie wordt versterkt als de deelnemers de bottlenecks in hun keten visualiseren. Confronterend! De tafel is nu een gekleurd pallet van maquettes en post-its en levert inzicht waar slim gewerkt wordt en waar niet.

Wij geven de deelnemers een volgende uitdaging. Hoe richten we onze processen nu in om effectief en robuust te zijn. Waar zitten Quick wins? Waar moeten we innovatief zijn? Samenwerking is nu cruciaal, de verschillende expertises van de deelnemers moeten nu samen gaan vallen. Een trots gevoel ontstaat als de deelnemers hun Plan van Aanpak presenteren. Morgen mee beginnen dus! Trots is er ook bij ons. Misschien nog niet eens vanwege de bedachte oplossingen. Maar wellicht meer nog wat er die dag is ontstaan; een creatieve samenwerking op weg naar een gemeenschappelijk doel.