Wie zijn wij

MARCO VERKOOIJEN

Ik ben Marco Verkooijen, herken mezelf als avontuurlijk, sportief en doelgericht. Als ik na een mooie mountainbiketocht met vrienden op het terras een biertje drink en we de tocht evalueren, ben ik helemaal happy. Samen uit, samen thuis is ons streven. Hoe hebben we elkaar er doorheen gesleept? Hoe hebben we elkaar geholpen? Wat zouden we de volgende keer anders doen?

En dit is precies wat me inspireert. Hoe kun je door samenwerking tot grote hoogtes komen. Ik ben inmiddels gepokt en gemazeld in de Logistiek als consultant, trainer en docent. Mijn expertise is Supply Chain Management en ICT. Ook hierin vind ik het een uitdaging om partijen te laten samenwerken zodat de keten krachtiger wordt. Gezamenlijke doelen stellen, processen op elkaar aan laten sluiten, de juiste informatie delen en niet onbelangrijk vertrouwen in elkaar krijgen door successen te boeken, hoe klein ook. Onlangs heb ik mijn Master of Science gehaald waarin ik onderzoek heb gedaan naar het delen van informatie in Supply Chains. Echt een leuke en leerzame periode waarin ik mijn ei helemaal kwijt kon.

Maartje en ik hebben vaak maar twee woorden nodig als het gaat om Supply Chain Management. Onze expertises vullen elkaar naadloos aan en veel belangrijker, we delen dezelfde passie. Een voorwaarde voor samenwerking.

 

MAARTJE STOOP

Ik ben Maartje een doortastend, tikkeltje rebels en ondernemend mens.

Met de slogan: ‘Alleen een oké banaan met oké er op is oké’ studeerde ik in 2002 af aan de Universiteit van Wageningen. Het afstudeeronderzoek naar ethische bananenhandel in Ecuador gaf mij inzichten. Ik wilde mij inzetten voor duurzame en transparante ketens waarin kleine producenten een plek krijgen in de lange, gerenommeerde voedselketens. En dat lukte, ik heb er plezier in gehad om daar een verbindende rol in te hebben.

Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Samen kijken naar logistieke vraagstukken. Samen tot innovatieve oplossingen komen. Waar gaat het goed, waar kan het beter en dit direct toetsen in de praktijk, eigenlijk heel logisch.

Marco en ik gingen samen opzoek naar verdieping in de logistiek. En gepraat wordt er genoeg, de beste resultaten kregen we door processen te visualiseren. Met z’n allen rond een tafel staan en met gebruik van maquettes logistiek bedrijven. Teams formeren die los van elkaar tot elkaar kwamen en zo een keten konden ontmantelen om hem daarna efficiënter weer vorm te geven. Daar zijn wij goed in.

Een wens is om iedere avond strijkend op mijn cello op te gaan in de harmonie van een groot orkest . Maar een baan als docent, de ambitie om ketens te ontketenen en dochters die iedere dag uit school komen, daar zit muziek in.